fbpx

Veroorzaker dodelijke aanrijding Kennedyweg na verhoor heengezonden

GFC NIEUWS- De autobestuurder die de motorfietsbestuurder Gladys Alimoestar (47) en Rose Mangoendinomo (43) op 5 juli doodreed op de Kennedyweg in Para, mocht na het politieverhoor naar huis.
De politie van Rijsdijk trof de twee slachtoffers zondagmiddag liggend op de weg aan. Zij vertoonden geen teken van leven meer. Een ingeschakelde arts stelde officieel hun dood vast.
Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat de 60-jarige autobestuurder A.S. over de Kennedyweg reed in in de richting van Zanderij. De motorfietsbestuurder kwam aangereden vanuit de tegenovergestelde richting.
De autobestuurder beschreef een bocht naar rechts om een zijstraat in te slaan en doorkruiste daardoor het recht doorgaand verkeer. Het gevolg was een aanrijding die Alimoestar en de bijrijder Mangoendinomo fataal is geworden.
De ontzielde lichamen van de slachtoffers zijn voor obductie in beslag genomen.
De zwaar beschadigde auto en motorfiets zijn in het belang van het onderzoek, ter herkeuring, door de politie in beslag genomen en het rijbewijs van A.S. is ingevorderd.
Na overleg met het Openbaar Ministerie is A.S. na verhoor heengezonden. Er zal een politiedossier worden opgemaakt dat naar het Openbaar Ministerie zal worden opgestuurd voor verdere afhandeling.