fbpx

Verontwaardiging na vechtpartij met dodelijke afloop te Boskamp

De visser Erwin Laso (60) is woensdag na een vechtpartij in het Vissersdorp te Boskamp overleden. Na de melding dat een manspersoon op de RGD-poli te Boskamp het leven heeft gelaten, deed de politie de plek aan voor onderzoek.

Bij aankomst van de politie van Saramacca vertoonde de manspersoon inderdaad geen teken van leven. Familieleden en kennissen reageerden geschokt op dit nieuws. Op Facebook wordt de foto van het slachtoffer massaal gedeeld.

Volgens het voorlopig onderzoek van de politie had de overledene eerder op de dag gevochten met een andere visser. Omstanders beweren dat hij tegen 12.00 uur in de middag gewapend met een scherp voorwerp naar de aanmeersteiger liep op zoek naar de visser Romario I. (24).

Hij trof hem niet aan, maar bleef uitkijken. Na een poos kwam hij een andere manspersoon tegen aan wie hij vroeg waar Romario is. Op dat moment kwam een broer van Romario aangelopen en hoorde Erwin de zeggen dat hij Romario zou neersteken. Deze vroeg de verhitte man om rekenschap.

Erwin keerde zich om en poogde de broer aan te vallen. Romario die bezig was vis uit te laden, zag dit en schoot zijn broer te hulp. Met een schop die hij bij zich had, bracht hij Erwin een slag toe op zijn linker hals. Erwin kwam te vallen. Na enkele minuten stond Erwin op en nam plaats onder een tent.

Romario begaf zich naar huis en keerde na een half uur terug naar de aanmeersteiger. Hij zag Erwin onder de tent zitten, maar sloeg geen acht op hem. Enkele schoolkinderen die de man roerloos zagen zitten, schakelden de hulp van de broeder van de RGD-poli in.

Er sijpelde bloed en schuim uit zijn mond. De broeder bracht hem naar de poli, maar Erwin was al overleden, schrijft de politie verder.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam voor sectie in beslag genomen.

Romario heeft bekend de verhitte man een slag te hebben toegebracht met de vis schop. Hij is aangehouden.

Het onderzoek wordt door de politie van Saramacca en de recherche van Regio West voortgezet.(GFC)

Overige berichten