Verontwaardiging na uitspraak Trump ‘Baltimore een walgelijke, door ratten en ongedierte geteisterde rotzooi’

GFC NIEUWS-VS-president Donald Trump wordt wederom beschuldigd van racisme na zijn woede-aanval op Twitter.

De president viel een prominente Afrikaans-Amerikaanse politicus zaterdag aan door te twitteren dat het overwegend zwarte district in Baltimore dat Elijah Cummings vertegenwoordigt ‘een walgelijke, door ratten en ongedierte geteisterde rotzooi’ is.

Volgen Trump doet Cummings onvoldoende om zijn walgelijk, door ratten en ongedierte geteisterd district te zuiveren.

Cummings is voorzitter van een commissie die de politieke en financiële overeenkomsten van de president onderzoekt en heft kritiek op het immigratiebeleid van Trump.

De uitspraak van Trump heeft geresulteerd in wereldwijde verontwaardiging. Ook in de VS wordt erop gewezen dat deze de zoveelste racistische aanval is van de president.

Trumps tegenstanders, onder wie Nancy Pelosi, de Democratische leider van het Huis van Afgevaardigden, zeiden dat dit het zoveelste voorbeeld was van hoe de president racisme gebruikt voor politieke doeleinden. Zij noemde Cummings een ‘voorvechter van burgerrechten en economische rechtvaardigheid, en een zeer gewaardeerde collega’.

Ook Democratische presidentskandidaten deden een duit in het zakje: Joe Biden zei dat Trump weer eens had laten zien dat hij ongeschikt is voor het presidentschap, en Elisabeth Warren verklaarde dat Trump zich opnieuw een racist had getoond.

Overige berichten