fbpx
Verontwaardiging na sticker oliebedrijf van verkrachting Greta Thunberg

GFC NIEUWS- Een Canadees oliebedrijf ligt onder vuur wegens een pornografische sticker van de 17-jarige Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg.

Leela Sharon Aheer, de minister van Vrouwenrechten van de Canadese provincie Alberta, noemt de afbeelding onaanvaardbaar, vernederend en afschuwelijk. “Dit is niet waar onze provincie voor staat. Wie verantwoordelijk is, zou zich moeten schamen en zich onmiddellijk excuseren.”

Het gaat om een tekening van een naakte vrouw met twee vlechtjes in een seksuele positie. Twee handen houden de vlechtjes vast en op de onderrug staat ‘Greta’ geschreven, met daaronder het logo van het bedrijf X-Site Energy Services.

“Dit is walgelijk”, zegt ook Michelle Lynn Narang, lid van het gemeentebestuur van Rocky Mountain House, op Facebook. “Ik ben geschokt dat X-Site Energy Services denkt dat de hardwerkende mannen en vrouwen in de energiesector deze afbeelding van een kind dat duidelijk verkracht wordt, zouden goedkeuren. Ik heb met de algemeen directeur van het bedrijf gebeld. Zijn reactie was: ‘Ze is geen kind, ze is 17.’ Het maakt me niet uit of je het eens bent met de klaagzangen van een kind – in Canada verkrachten we geen vrouwen en meisjes om hen een lesje te leren.”

Een vriend die in de oliesector werkt zag volgens haar hoe een werknemer van X-Site de sticker uitdeelde. Ze roept op om haar bericht te delen, en haar oproep kreeg gevolg.

Het bedrijf ontkent in lokale media dat het iets met de sticker te maken heeft. “Het is niet van X-Site of een werknemer, iemand anders heeft het gedaan”, zei algemeen directeur Doug Sparrow. “Dat is alles wat ik weet.”

Tegenover Global News antwoordde hij op de vraag of X-Site de sticker heeft laten printen dat zijn bedrijf de foto niet online heeft gepost. “Ik heb het nooit gepost, ik ben geen pedofiel.”

Zijn bedrijf heeft honderden e-mails en klachten op sociale media gekregen. Intussen heeft het zijn socialemediakanalen afgesloten. De politie heeft laten weten dat het op de hoogte is van de sticker.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.