fbpx

Verno Pryor eerste directeur Stichting Nyun Combe

Verno Pryor is de eerste directeur van de Stichting Nyun Combe (SNC). Hij tekende zijn contract met SNC-voorzitter, Egbertus Fonkie, vorige week dinsdag op het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO).

Minister Edgar Dikan zei in zijn felicitatieboodschap dat het ministerie niet twijfelt aan de capaciteit, inzicht en kunde van Pryor. Hij heeft de taak om zijn directie gauw in te vullen en binnen zes maanden zichtbare positieve veranderingen te bewerkstelligen. “U hebt een immense taak, u moet uit niets iets maken,” aldus de bewindsman.

Hij heeft de nieuwbakken directeur opgeroepen uit te kijken naar parkeergelegenheid bij de accommodatie aan de Kleine Saramaccastraat waar Afro-Surinamers uit het binnenland en Inheemsen rituelen houden rond het overlijden van hun dierbaren. Begin dit jaar had de minister het bestuur al opgedragen alles te doen om Nyun Combe te transformeren naar een cultureel centrum.

In aanloop op de contractondertekening had Pryor de taken van directeur al enkele maanden op zich genomen. Hij heeft de minister gegarandeerd dat hij het in hem gestelde vertrouwen niet zal beschamen en samen met het bestuur, de nog in te vullen directie en alle medewerkers, hard te zullen werken aan de gestelde doelen.

BEKIJK OOK  Jaguarschilderij bezegelt samenwerking WWF-Guianas en kunstenaars

SNC zal de komende tijd stappen ondernemen om inkomsten te genereren en de faciliteiten voor de cliënten significant te verbeteren. Er zijn onder meer klachten over de sanitaire voorzieningen, ondermaatse ventilatie en onderhoud. Ook het complex van de SNC te Koewarasan (Wanica) met enkele nog niet afgebouwde panden moet aangepakt worden. De oorspronkelijke bedoeling was om daar een uitgebreid doorgangshuis op te zetten.

Pryor is gewezen districtscommissaris van Brokopondo (2007 – 2012). Sinds de oprichting van de stichting was hij voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT). Maar met zijn aanstelling als directeur van de stichting is hij per direct voorzitter RvT af, aangezien die twee functies volgens de statuten niet verenigbaar zijn.

Pryor is voor de duur van 1 jaar aangetrokken als directeur met de mogelijkheid tot verlenging.(GFC)