fbpx
Vernieuwing, Hypocriet Predicaat?

De geschiedenis heeft geleerd dat vele politici ordinaire leugenaars zijn. De leugen wordt als middel gebruikt om de door hen begeerde positie te bemachtigen. Eenmaal gepositioneerd, laten zij hun ware aard zien, en blijkt dan dat de drang naar geld en macht de kern van hun karakter uitmaakt.

Het blijkt verder dat zij geen empathie bezitten met betrekking tot de precaire situatie van behoeftigen binnen de samenleving. Dit zijn geen betichtingen, maar feiten die op waarheid kunnen worden getoetst.

Actueel is bijvoorbeeld, hetgeen de voormannen van de NDP rondom de periode van de verkiezingen scandeerden over de naar hun weten positieve financiële situatie van het land, het blijkt nu echter dat de situatie haaks daartegenover staat. Er worden thans zelfs bezuinigingsmaatregelen op maatschappelijk onverantwoorde wijze door de keel gedrukt van het arme volk, terwijl de vrienden groep onaantastbaar blijft voor corruptie onderzoek.

Is het evenzo gesteld met de vernieuwingsbelofte binnen de VHP( Vernieuwing Hypocriet Predicaat)? In de media worden velen vandaag onaangenaam verrast door het bericht dat de hoofdbestuursleden van de VHP, Kandhai en Rathipal worden voorgedragen als leden van de staatsraad.

Hadden deze figuren niet beloofd dat zij een pas op de plaats zouden maken? Hadden zij niet aangegeven dat vanwege de vernieuwing en het voorkomen van dynastie anderen de kans zou worden geboden? Heeft hun woord stand gehouden? Is de honger naar geld, het toucheren van nog een honorarium en vooraanstaande positie niet bevredigd? Geeft de VHP op deze wijze invulling aan vernieuwing? Wordt op deze wijze een kans geboden aan jong kader om zich te bewijzen?

Hebben de opponenten van de VHP gelijk als ze verwijzen naar het consolideren van macht door een handje vol despoten? Zal de NDP het “succes” van de “Kesho overloop casus” entameren om een leegloop binnen de VHP te bestendigen? Zullen de standaard uit de duim gezogen argumenten als, ervaring, rechtsgeleerden, harde werkers, wederom worden aangehaald om de “geweldige” keuze goed te praten? Zullen saillante details boven waterkomen met betrekking tot het “geliefd” zijn, van deze “beta’s” van de bekende “black Mamba”, door leden van de partij, zelfs in hun eigen gebied?

Wij hebben toch het voorbeeld van het tegenwerken van het kandidaat stellen van Dew Sharman, het thans middels ruime mate van meerderheid gekozen parlementslid, door de oude garde?

Is de keuze op Kandhai en Rathipal, het in de kaart spelen van onze “nationale splijtzwam”? Zal met deze keuze de weg worden geplaveid om de zelfde richting op te gaan als de NPS? Zal u als lid van de partij de zelfde standaard nederige en machteloze “ka boli” houding aannemen en als een “bhaklol” alles over u heen laten gaan? Waar is nu uw “zelf sterk samen sterker motto”, of is dat maar een loze kreet?

Wordt het VHP “zindabaat” of “murdabaat”, met de groep “dynastie leden” die nog steeds de touwtjes in handen blijkt te hebben?

“What are you doing Sheriff, don’t you have ammunition to shoot those bastards? Don’t let party members doubt your competency, if Desi can enforce, why can’t you?

Drs. Frits Lalay

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…