Vernieuwde werkomgeving OW moet leiden tot verhoogde productiviteit

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Openbare Werken (OW) in Suriname zal recht blijven doen aan haar visie de meest klantvriendelijke en professionele overheidsorganisatie te zijn, die middels doelmatige aanwending van staatsmiddelen, duurzaam openbaar goed ontwikkelt en beheert.

Om de samenleving op de correcte manier van dienst te zijn, is het ook van belang dat het OW-personeel zich in een prettige werkomgeving bevindt.

Om die redenen zijn enkele kantoren een vernieuwing ondergaan en wordt de veiligheid van medewerkers in het veld gegarandeerd.

De heropening van de gerenoveerde kantoren op het hoofdkwartier van het ministerie, is op donderdag 17 augustus feestelijk ingeluid.

Akash Baboelal, hoofd ICT, is blij met de renovatie en heropening van het ICT-kantoor. “De situatie van dit kantoor is door de jaren heen vaker onder de aandacht gebracht. Vandaag is het eindelijk zover, de medewerkers kunnen in een moderne en prettige werkomgeving het werk uitvoeren”, zegt Baboelal. Hij kijkt uit naar meer innovatie en verbetering binnen OW.

OOK INTERESSANT
Onderwijs en IDB bespreken internetnetwerk op scholen

Roshni Ajodhia, waarnemend manager van het Ministeriële Plan Unit (MPU), merkte op dat deze unit het beleid van de minister reflecteert. Ze is ook van mening dat een comfortabele werkomgeving zorgt voor optimale prestaties van de medewerkers.

“In de nieuwe ruimte van het MPU zal er gewerkt worden aan de kwaliteitsverbetering van de diensten. Nafisha Ramdjan, waarnemend hoofd Voorlichting, heeft aangegeven dat ook de programma’s van deze afdeling een nieuw jasje krijgen.

OOK INTERESSANT
SLM boos om ongefundeerde en ongeverifieerde negatieve berichtgeving en dreigt met juridische stappen

Onder andere het ontwerpen van een nieuwe intro en outro voor de infomercials met als doel om de samenleving positief te beïnvloeden en informatie te delen aangaande het ministerie.

Minister Nurmohamed benadrukte in zijn toespraak dat de veiligheid van de medewerkers hoog in het vaandel zit. Daarom is het noodzakelijk dat de veiligheid ook wordt aangepakt. Hij heeft aangegeven erop te zullen toezien dat er extra controle wordt uitgevoerd in het veld.

Volgens de bewindsman zal er binnenkort veiligheidsattributen ter beschikking worden gesteld aan de medewerkers.