fbpx

Vernieuwde Waterkant Domburg officieel in gebruik genomen

GFC NIEUWS- De Waterkant van Domburg heeft een metamorfose ondergaan.

Deze plek staat al jaren bekend als trekpleister voor lekker eten en het mooie uitzicht op de Surinamerivier.

Zondag vond onder grote publieke belangstelling de heropening plaats. De facelift was noodzakelijk aangezien de bewoners van de omgeving jarenlang last hadden van wateroverlast. De plaats moet nu na de facelift meer bezoekers dan voorheen aantrekken.

Districtscommissaris (dc) van Wanica Zuid-Oost, Audrey Hankers, zegt dat de samenleving eraan moet blijven werken dat Domburg een trekpleister blijft voor toeristen en ingezetenen.

Hoewel Wanica niet veel recreatieplekken heeft, ziet ze de Waterkant van Domburg best wel als een recreatieoord dat moet worden gekoesterd.

Traditionele voeding, een mooi uitzicht en het feit dat veel zeilboten daar aanmeren, maken dat deze plek zeer geliefd is bij velen, zei de dc.

De burgermoeder deed een oproep aan de regering en wel het ministerie van OWT&C om de weg naar Domburg te rehabiliteren.

Minister Vijay Chotkhan van dit ministerie geeft aan dat dit verzoek van de dc niet aan dovemansoren is gericht. Hij wil geen termijn verbinden aan de uitvoering van dit project, maar gaf de zekerheid dat zijn ministerie ook dit weggedeelte zal aanpakken.

BEKIJK OOK
Binnen korte tijd weer gaspistool tijdens tassencontrole bij minderjarige leerling ontdekt

In principe is er volgens hem al een aanvang hiermee gemaakt, door de brug over de Pararivier alvast te herstellen. Het is volgens de bewindsman de bedoeling dat Domburg gemakkelijk en snel bereikbaar moet zijn. Hij deed een beroep op de weggebruikers om zich te houden aan de toegestane snelheid wanneer ze van de weg gebruik maken.
domburg waterkant | GFC

Eddy Fung A Loi, een van de oudere bewoners van Domburg en omgeving kan zijn geluk niet op, dat de Waterkant een vernieuwing heeft ondergaan. Door de ravage die het rivierwater aanrichtte aan de oever van de Waterkant is veel vernietigd. Toerisme en werkgelegenheid hebben eronder geleden.

Ook plantage Laarwijk waaraan onder meer sinaasappelteelt wordt gedaan, heeft eerder last gehad van het rivierwater. Het doet hem goed dat nadat de overheid een damwand heeft opgezet de plek nu verfraaid is.

Fung A Loi gaf aan dat de omgeving dreigde leeg te lopen, omdat de voorzieningen kwamen weg te vallen. Hij verwacht dat nu meer ontwikkeling in het gebied opgang zal komen. Ook zal dit de toerismesector ten goede komen.