fbpx

Vernieuwd beddenhuis AZP grote stap vooruit

GFC NIEUWS- Met de openstelling van het vernieuwde beddenhuis van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is een grote stap gezet naar een verbeterde zorg door verpleegkundigen en medici aan patiënten.

President Desiré Bouterse, die dinsdag de ingebruikname van het beddenhuis bijwoonde, zei dat de regering de afgelopen jaren miljoenen heeft geïnvesteerd in het verbeteren van de gezondheidszorg.

Het staatshoofd gaf aan, dat ondanks deze investeringen de investeringsbehoefte vanuit de sector nog steeds groot is. De gepleegde investeringen hebben naar zeggen van de president hun nut keer op keer bewezen. De regering gaat door om ervoor te zorgen dat Surinamers dichtbij huis kunnen beschikken over kwaliteitszorg.

Onderdeel van de vernieuwingen is het aanpassen van het zorgstelsel zodat de zorg wederom centraal staat. Preventie krijgt daarbij een grote rol en er gelijkwaardigheid is voor alle patiënten.

BEKIJK OOK
VN Suriname en JCI Urban lanceren 2 SDG muurschilderijen te Lelydorp

Volgens AZP-directeur Claudia Marica-Redan heeft de ziekeninstelling de beschikking over 35 medische afdelingen en 3 laboratoria. Op jaarbasis worden ruim 450.000 klinische en poliklinische behandelingen verricht.

Op de Spoedeisende Hulp worden 50.000 behandelingen uitgevoerd en zijn er 27.000 ziekenhuisopnames per jaar. Daartegenover staat de beschikking over 530 bedden met een bezetting ver boven de 90%.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid gaf aan dat de huidige regering alle projecten afrondt en half uitgevoerde achterlaat. Hij is blij dat het beddenhuis een flinke renovatiebeurt heeft gehad dankzij de inzet van alle partijen.

DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons benadrukte dat kwaliteitsziekenhuizen heel erg belangrijk zijn. De kwaliteitszorg betekent veel voor degenen die daarvan gebruik moeten maken. De parlementsvoorzitter is ermee ingenomen dat de regering de visie heeft om investeringen te plegen in de medische sector.