fbpx
Facebook Pagelike Widget

Vernieuwd beddenhuis AZP grote stap vooruit

GFC NIEUWS- Met de openstelling van het vernieuwde beddenhuis van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is een grote stap gezet naar een verbeterde zorg door verpleegkundigen en medici aan patiënten.

President Desiré Bouterse, die dinsdag de ingebruikname van het beddenhuis bijwoonde, zei dat de regering de afgelopen jaren miljoenen heeft geïnvesteerd in het verbeteren van de gezondheidszorg.

Het staatshoofd gaf aan, dat ondanks deze investeringen de investeringsbehoefte vanuit de sector nog steeds groot is. De gepleegde investeringen hebben naar zeggen van de president hun nut keer op keer bewezen. De regering gaat door om ervoor te zorgen dat Surinamers dichtbij huis kunnen beschikken over kwaliteitszorg.

Onderdeel van de vernieuwingen is het aanpassen van het zorgstelsel zodat de zorg wederom centraal staat. Preventie krijgt daarbij een grote rol en er gelijkwaardigheid is voor alle patiënten.

Volgens AZP-directeur Claudia Marica-Redan heeft de ziekeninstelling de beschikking over 35 medische afdelingen en 3 laboratoria. Op jaarbasis worden ruim 450.000 klinische en poliklinische behandelingen verricht.

Op de Spoedeisende Hulp worden 50.000 behandelingen uitgevoerd en zijn er 27.000 ziekenhuisopnames per jaar. Daartegenover staat de beschikking over 530 bedden met een bezetting ver boven de 90%.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid gaf aan dat de huidige regering alle projecten afrondt en half uitgevoerde achterlaat. Hij is blij dat het beddenhuis een flinke renovatiebeurt heeft gehad dankzij de inzet van alle partijen.

DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons benadrukte dat kwaliteitsziekenhuizen heel erg belangrijk zijn. De kwaliteitszorg betekent veel voor degenen die daarvan gebruik moeten maken. De parlementsvoorzitter is ermee ingenomen dat de regering de visie heeft om investeringen te plegen in de medische sector.

Meer nieuws

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…