fbpx
Vernielingen op Joodse begraafplaats hadden niets te maken met antisemitisme, zegt Franse politie

Redactie GFC Nieuws — Een groep dronken studenten vernielde vrijdagavond grafstenen op een joodse begraafplaats in Bordeaux. Volgens de Franse politie had dat niets te maken met antisemitisme.

De drie dronken jongemannen vernielden grafstenen op een oude Portugees-Joodse begraafplaats die dateert uit de 18e eeuw.

Een van hen werd gearresteerd nadat hij zichzelf had verwond. Hij vroeg een voorbijganger om hulp, die vervolgens de politie erbij haalde.

Een politieambtenaar zei dat het incident “op het eerste gezicht niets te maken met antisemitisme,” maar gaf geen alternatieve verklaring voor de vernieling.

Het aantal antisemitische incidenten in Europa stijgt. De afgelopen jaren protesteerden Joodse organisaties bij de Europese autoriteiten over de afhandeling van misdrijven tegen Joden.

Zij vinden dat die te vaak worden afgedaan als gewoon geweld of vandalisme.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.