Politievoertuig bekogeld met stenen

GFC NIEUWSREDACTIE- In de vroege ochtend van 25 april surveilleerde de politie in de prowagen te Goede verwachting.

Ter hoogte van de Goedezorg- en de Blijdschapweg werd een voorwerp in de richting van de surveillerende politieambtenaren gegooid. Dat voorwerp kwam tegen het rechter portier van de prowagen terecht.

Bij onderzoek is gebleken dat iemand het politievoertuig bekogeld had met stenen. Het rechterportier van de prowagen vertoonde twee deuken, wat aangeeft dat de stenen met kracht zijn gegooid.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Monnik verwijdert eigen hoofd met valbijl als offer aan Boeddha

De politieambtenaren zagen een man wegrennen en gingen hem achterna. Het is de politie niet gelukt om de vermoedelijke dader op dat moment aan te houden.

Het is niet de eerste keer dat burgers in de avonduren de voertuigen van de zogenaamde Covid-19 patrouillerende-eenheden met harde voorwerpen bekogelen, met als gevolg dat de voertuigen beschadigd raken. De dader maakt zich schuldig aan vernieling, laat het KPS optekenen.

De personen die deze afkeurenswaardige handelingen plegen, moeten er rekening mee houden dat de politie onder bepaalde omstandigheden, indien noodzakelijk, gebruik zal kunnen maken van het uiterste geweldsmiddel en dat is vuurwapengeweld.

Overige berichten