fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Vermoeide vrouw gearresteerd omdat zij, na uren staan, op vloer van NY’se Sociale Dienst zat en weigerde te vertrekken

Twee beveiligers van de New Yorkse Sociale Dienst mogen de komende tijd niet met cliënten in contact komen omdat zij samen met politieagenten een vrouw te hardhandig zouden hebben aangepakt. De vrouw, het slachtoffer, is gearresteerd en wacht in de gevangenis haar proces af.

Jazmine Headley, een alleenstaande moeder van 23, wachtte maandag in de overvolle wachtkamer van de Human Resources Administration (HRA), een afdeling van de Sociale Dienst van New York, al uren om geholpen te worden.

Verzet

Omdat er geen zitplaatsen waren, stond zij urenlang met haar één jaar oude zoontje Damone op de arm.

Toen moeder en kind van vermoeidheid op de grond ging zitten, werd zij gesommeerd het gebouw te verlaten. Omdat zij dat weigerde, werd de politie ingeschakeld.

De agenten probeerden haar vervolgens in de boeien te slaan en wilden daarom de peuter uit haar handen halen. Ook dat weigerde Headley, waarop veiligheidspersoneel en agenten het kindje met geweld bij haar weg probeerden te rukken.

Headley werd uiteindelijk afgevoerd naar de Rikers Island Jail en zal zich vandaag (donderdag) moeten verantwoorden bij de rechter voor een reeks aanklachten, waaronder verzet tegen haar arrestatie en omdat zij haar kind in een gevaarlijke situatie zou hebben gebracht. Zij mag bovendien haar kind voorlopig niet zien.

OOK INTERESSANT
Vandaag startsein landelijke online-verkiezing Jeugdraad Suriname

Verontrustend

Politiecommissaris James O’Neill van het New Yorkse korps zag videobeelden van het incident, waar ook zijn personeel bij betrokken was, en noemt die “verontrustend”. Hij kondigde een onderzoek aan.

Steven Banks, commissaris van de HRA, zei maandagavond in een verklaring dat hij “diep door het incident is getroffen”.

“HRA-centra moeten veilige toevluchtsoorden zijn voor New Yorkers die toegang moeten hebben tot voorzieningen die zij nodig hebben om te overleven,” zei Banks. “De HRA-medewerkers die bij dit incident betrokken waren, zijn op dit moment met verlof, en ze zullen een aangepaste taak krijgen als ze weer aan het werk gaan in afwachting van ons onderzoek naar wat er is gebeurd.”