fbpx
Vermoedelijke rovers vinden de dood in Saramaccakanaal

Op woensdag 15 april is het lijk van de 39-jarige Jicky L. aangetroffen in het Saramaccakanaal. Het ontzielde lichaam verkeerde al in staat van ontbinding.

Bij onderzoek is een vuistvuurwapen in een broekzak van Jicky’s lijk aangetroffen. Het lijk en het wapen zijn door de politie in beslag genomen. Jicky L. is oud bekende van de politie.

Op zaterdag 18 april is het ontzielde lichaam van de 34-jarige Lucien van A. in het kanaal aangetroffen. Hij is ook een oud bekende van politie en zijn lichaam verkeerde ook in een zekere staat van ontbinding. Het ontzielde lichaam van Lucien van A. is hangende het onderzoek in beslag genomen.

De politie heeft sterk het vermoeden dat Jicky L. en Lucien van A. deel uitmaakten van de bende, die op 13 maart de wachter van een supermarkt overvielen.

Over de roofoverval vertelt de PR van het KPS het volgende:

In de vroege ochtend van maandag 13 april reageerde de politie op een dievenmelding bij een supermarkt aan de J. Lachmonstraat. Criminelen hadden de handelszaak aangedaan. De wachter werd overvallen, vastgebonden en beroofd.

De criminelen waren kennelijk van plan om de zaak binnen te dringen. Bij het zien van de politie renden de misdadigers weg in de richting van het Saramaccakanaal.

Het is de politie gelukt om één van ze aan te houden namelijk de 26 jarige Angelico Y. De zaktelefoon van de wachter is in zijn bezit aangetroffen. Angelico is hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

De politie spoort nog twee verdachten op in deze zaak. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het onderzoek.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…