Vermoedelijke geestesgestoorde man aangehouden voor brandstichting

GFC NIEUWSREDACTIE- De 30-jarige J.D. heeft zich op donderdagmorgen 18 februari aangemeld op het politiebureau Nieuwe Haven, kort nadat hij vermoedelijk zijn ouderlijke woning aan de Broodboomstraat in brand stak.

De politie kreeg op woensdagmorgen omstreeks 07.30 uur een melding van diefstal middels geweldpleging op bovenvermeld adres. Daar aangekomen bleek het glas van de voordeur van de woning aan diggelen te zijn geslagen.

Aan de hand van aangetroffen bloedsporen in en buiten de woning en de straatzijde die leidt naar de woning van de vermoedelijke verdachte, bestond het vermoeden bestond dat de dader een snijwond moest hebben opgelopen.

De benadeelde wenste geen aangifte te doen, aangezien zij aangaf goed te zijn op de man.

Diezelfde avond kreeg de politie wederom een melding dat een man tekeer ging met huisgenoten aan de Broodboomstraat.

Bij aankomst van de politie op het adres bleek het om dezelfde man te gaan die eerder op die dag het glaswerk van de voordeur kapot had geslagen.

De verdachte J.D. werd met een verwonding aan zijn hand ter plaatse aangetroffen en werd de ambulance ingeschakeld.

Het ambulancepersoneel weigerde om uit te rijden, aangezien zij in de ochtenduren het adres reeds had aangedaan en ging J.D. te keer. Hierdoor werd hij met het politievoertuig afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp voor medische hulp.

De politie van Nieuwe Haven kreeg op donderdagochtend omstreeks 01.30 uur wederom een melding van vernieling op hetzelfde adres.

De politie die de locatie aandeed, trof de man niet thuis aan en nam de aangifte op van vernieling van een autoruit.

Na drie uren werd de politie in kennis gesteld dat de verdachte ter plaatse was en werd hij toen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Kort daarna kreeg de politie een melding van een woningbrand aan de Broodboomstraat. Het betrof de ouderlijke woning van de aangehouden verdachte die in lichter laaie stond.

Een getuige vermoedt dat J.D. de brand moet hebben gesticht, omdat hij de verdachte kort voor zijn aanhouding door de politie het erf zag opgaan en na ongeveer vijf minuten de straat weer opliep. Nadat J.D. door de politie was afgevoerd, stond de woning na een half uur in brand.

Het huis dat aangesloten was op het elektriciteitsnet is volledig afgebrand en was niet tegen brand verzekerd.

De verdachte J.D. is achter slot en grendel geplaatst.