Vermoedelijke drive-by shooter aangehouden

Op 7 februari was er een drive-by shooting in de Phillipusweg te Pontbuiten.

Bij die gelegenheid is vanuit een voorbijrijdende auto geschoten op een man die in de laadbak van zijn pick-up zat.

Er zaten meerdere mannen in de voorbijrijdende auto. De kogels raakten het slachtoffer in zijn bovenbeen die hevig begon te bloeden.

Politieambtenaren van het Regio Bijstand Team Paramaribo(RBTP) verleenden bij aankomst op de plek van het misdrijf slachtofferhulp door het plaatsen van knelverband om het been van het slachtoffer om te voorkomen dat hij doodbloedde in afwachting van medische hulp.

Niet lang na het schietincident is de auto, van waaruit geschoten is, door leden van het RBTP gesignaleerd bij een pompstation. Het RBTP trad in actie en alle inzittenden, drie mannen in totaal, zijn aangehouden en voor nader onderzoek overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Hangende het onderzoek is een man in verzekering gesteld namelijk Jimmy N. Deze man had eerder al op hetzelfde slachtoffer geschoten in de Agraweg te Kwatta. Het motief van de strafbare handelingen moet gezocht worden in de financiële sfeer. Naderhand is een vuistvuurwapen in beslag genomen.

Deze vuurwapengevaarlijke verdachte wordt ook verdacht deel uit te maken van een bende, die onlangs een brute beroving heeft gepleegd, waarbij slachtoffers gewond zijn geraakt.

Overige berichten