Vermoedelijk lid DNV en zoon opgesloten voor mishandeling, vernieling en bedreiging

De 46-jarige beveiligingsambtenaar Clarence R. en zijn 23-jarige zoon Giorgio R. zijn door de politie aangehouden en opgesloten.

Zij worden onder andere verdacht van mishandeling, vernieling en bedreiging met een misdrijf. Clarence R. is lid van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV).

Op zaterdagmorgen 3 februari reden Clarence en Giorgio in een pick-up die door Clarence bestuurd werd. Hij reed over de Waterkant waar hij een file inhaalde en vervolgens de Jodenbreestraat insloeg.

Twee agenten van de Motor Surveillance Dienst constateerden de door Clarence gemaakte verkeersovertreding en brachten hem tot staan in de Jodenbreestraat om te bekeuren.

Clarence probeerde de agenten zover te krijgen om hem niet te bekeuren en tijdens dat gesprek werd door de politieambtenaren geconstateerd, dat hij alcohol gebruikt had en zich daardoor vermoedelijk ook had schuldig gemaakt aan een tweede verkeersovertreding, namelijk deelnemen aan het verkeer onder invloed van alcohol.

Het gesprek tussen Clarence en de agenten liep op een gegeven moment zodanig uit de hand, dat Clarence en Giorgio zowel verbaal als fysiek geweld gebruikten tegen de agenten.

Uiteindelijk werden ze overgebracht naar het politiebureau Centrum. Dezelfde dag werd Giorgio in verzekering gesteld.

Clarence werd overgedragen aan de Militaire politie, omdat hij aangaf dat hij militair was wat achteraf niet waar bleek te zijn. Hij is wel als beveiligingsambtenaar werkzaam op het ministerie van Defensie, schrijft de PR van het KPS.

De afgelopen dagen ging een filmpje over dit voorval viraal op Facebook. Een deel van het gebeurde werd vastgelegd door een politieambtenaar. Onder meer is op het filmpje te zien dat behalve Clarence ook een politieambtenaar verbaal tekeerging.

Op maandag 4 februari heeft Clarence zich aangemeld op het politiebureau Centrum. Hij werd door de politie in verzekering gesteld.

Deze zaak is in onderzoek bij de politie van het bureau Centrum, besluit de PR van het KPS.

Overige berichten