fbpx
Vermoedelijk ISIS- rekruut toegang tot Suriname geweigerd

Een 16-jarige jongen is vanochtend door de militaire politie op de J.A. Pengel internationale luchthaven te Zanderij de toegang tot Suriname geweigerd.

De jeugdige wilde via Suriname en Nederland doorreizen naar zijn eindbestemming Turkije.

Dit meldt de politie vandaag in een persbericht.

Deze tiener is de toegang tot ons land geweigerd omdat informatie is ontvangen van een regionale inlichtingen dienst dat hij mogelijk van plan is zich aan de sluiten bij de terreurbeweging ISIS.

De tiener is aan een onderzoek onderworpen en ondervraagt door de Politie Inlichtingen Dienst. Aan de hand van de ondervraging en verkregen achtergrond informatie vanuit Jamaica is na overleg tussen de korpschef, de waarnemend procureur-generaal en de leiding van de militaire politie besloten om deze tiener terug te sturen naar zijn geboorte land Jamaica. Dat is inmiddels gebeurd.

Hiermede is een duidelijk signaal gegeven dat Suriname alles aan doet dat de regio niet betrokken raakt bij het Islamitische terrorisme.

Deze operatie is het resultaat van de succesvolle samenwerking tussen de nationale en internationale inlichtingen diensten.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…