fbpx

Vermiste visser dood aangetroffen in meer, geen misdrijf

De 56-jarige Parmanand Gajapersad is zondag 17 uit een waterput/meer opgevist. Volgens het voorlopig onderzoek was de man gaan vissen en jagen met twee andere mannen, schrijft de politie.

Zij plaatsten hun spullen in een kamp en zijn de twee door Parmanand enkele kilometers verder afgezet met de bedoeling op die plek te vissen. De twee andere vissers hadden tot ongeveer 22.00 uur nog contact met de overledene die de vangst was gaan afhalen bij hen. Volgens afspraak zouden daarna de twee gaan jagen en lopend terugkeren naar het kamp waar Parmanand bivakkeerde.

Zondagochtend kwamen de mannen terug in het kamp en merkten op dat het voertuig en Parmanand nergens te bespeuren waren. Bij daglicht zagen zij dat twee van de koelboxen op het meer dreven. Zij sloegen gelijk alarm en de politie deed de plek aan voor onderzoek.

OOK INTERESSANT
Studenten NATIN, AMTO en FTW krijgen inzicht in werkzaamheden Bouw- en Woningtoezicht

Ingeschakelde duikers hebben het voertuig in het meer aangetroffen en middels assistentie naar boven gehaald. Bij een verdere zoekactie werd het ontzielde lichaam van Parmanand onder het water aangetroffen en naar boven gehaald.

De ingeschakelde arts stelde de dood vast. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk na obductie afgestaan aan de nabestaanden. Er is geen sprake van misdrijf, meldt de politie in een bericht.(GFC)