fbpx

Vermist kunstgebit gevonden in keel seniorenburger na operatie

GFC NIEUWS- Een seniorenburger bracht acht dagen door met zijn kunstgebit – gemaakt van een metalen plaat en drie voortanden in zijn keel na een operatie.

De 72-jarige man onderging een operatie bij een ziekenhuis om een niet-kwaadaardige vergroeiing aan zijn buikwand te verwijderen, maar ging na zes dagen terug naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis.

De man had constant bloed in zijn mond, slikproblemen en pijn, waardoor hij niet in staat was om vast voedsel te eten.

Hij werd naar huis gestuurd, terwijl hij van de artsen antibiotica, steroïden en een mondspoeling kreeg.

De artsen meenden dat hij last had van een ademhalingsinfectie als bijeffect ten gevolge van een buis die door zijn keel werd gestopt tijdens de operatie.

Maar twee dagen later ging de man terug naar de spoedeisende hulp met ergere klachten. Hij was helemaal niet in staat om zelf de medicijnen te slikken.

De artsen ontdekten toen een halfcirkelvormig object over zijn stembanden, dat interne zwelling en blaarvorming veroorzaakte.

In het medisch rapport staat: “Toen dit aan de patiënt werd voorgehouden, haalde hij aan dat zijn kunstgebit sinds de operatie van acht dagen eerder werd vermist.”

Röntgenfoto’s toonden aan dat het cirkelvormig object overeenkwam met de vorm van het kunstgebit van de man.

Hij werd met spoed geopereerd en mocht na zes dagen het ziekenhuis verlaten.

Echter werd hij hierna nog drie keer opgenomen en geopereerd, vanwege interne bloedingen als gevolg van een inwendig wondweefsel waar de zwelling en blaarvorming waren in zijn keel.