fbpx

Verkrachtingsverdachte: vrouw had seks met me om slechte geest ‘uit me te zuigen’

Een freelancejournalist uit Zuid-Afrika beweerde in de rechtszaal dat een slachtoffer van verkrachting vleselijke gemeenschap met hem had om zo een slechte geest die in hem woonde, uit hem te zuigen.

Douglas Notozonke Mthukwane wordt verdacht van drie verkrachtingen, waaronder de verkrachting van een 33-jarige sangoma (een traditionele genezers van Zuid-Afrika).

De man was eerder aangehouden voor de verkrachting van twee andere vrouwen. De verkrachting van de sangoma vond vorige maand plaats nadat hij vrijkwam op borgtocht.

De man verdedigt zichzelf in de rechtszaal. Tijdens de behandeling van de zaak deze week begon de man plotseling hevig te hoesten. “Ik heb tuberculose”, haalde hij aan “en het is zeer besmettelijk”, voegde hij eraan toe en begon weer te hoesten.

De rechter vroeg hem om wat water te drinken, terwijl nagegaan werd als de verdachte besmet was met tbc. Echter bleek na onderzoek dat hij niet de waarheid vertelde.

BEKIJK OOK
Financiën stelt US-dollars beschikbaar aan importeurs

Een politieagent die als getuige werd ondervraagd door Mthukwane vroeg om de zaak uit te stellen, maar hij wilde voortgaan. “Ik wil geen nacht langer slapen in de cel. In de gevangenis baad ik met koud water en de voeding is bedorven. Je kwijnt langzaam weg. Wenst u dat voor mij”, vroeg hij aan de agent.

Mthukwane blijft erbij dat hij de vrouw niet heeft verkracht. De vrouw constateerde dat hij bezeten was en om bevrijd te worden, zou ze onbeschermde seks met hem moeten hebben om zo de geest ‘uit hem te zuigen’. Haar vagina had ze met speciale kruiden gewassen.

De behandeling van de rechtszaak is uitgesteld naar volgende week.