fbpx
Verklaring VHP na hearings van president Bouterse

De VHP is van oordeel dat elke vorm van dialoog die kan helpen om de huidige crises tot staan te brengen en daarna terug te komen op het pad van herstel, aangegrepen moet worden.

“Vooral wanneer het gaat om projecten waarbij de regering voornemens is een schuld aan te gaan van $1.8 miljard is het goed om uit eerste hand van de regering te vernemen wat haar plannen zijn, hoe deze plannen uitgevoerd zullen worden, en hoe wij een input kunnen leveren teneinde te helpen zaken in goede banen te leiden. Dit draagt bij tot de broodnodige transparantie die wij van de regering eisen.

Het gaat tenslotte om de zoveelste hypotheek die genomen zal worden op de toekomst van de Surinaamse natie. Een hypotheek die ook onze kinderen en kinds kinderen zullen moeten betalen. Dus is er hier geen ruimte voor enge partijbelangen en zullen wij het belang van het Surinaamse volk voorop moeten stellen. Jammer dat zaken niet structureel en integraal worden opgepakt. Het Meerjaren ontwikkelingsplan van Bouterse II is tot nu toe uitgebleven. Alweer een adhoc actie van deze regering.

Nadat de regering de inzichten vanuit deze hearings in de plannen en projecten heeft meegenomen zal zij inderdaad dit moeten voorleggen aan DNA, omdat daar het debat gevoerd zal moeten worden alvorens te komen tot concretisering en uitvoering van de plannen. Dat past‎ in een democratie, een rechtstaat en bij behoorlijk bestuur! De regering is daartoe zelfs wettelijk verplicht!

Naast een politieke organisatie behoort de VHP ook tot de groep maatschappelijke organisaties‎. Deze groep moet zich ook geschraagd weten door organisaties die binnen onze maatschappij gezien worden als pure politieke organisaties. Wat doet de Politiek, is heden ten dage een veel gehoorde uitspraak.

Welnu, de VHP is als politieke organisatie vertrouwd, bekend met de plannen en de mate van uitvoering van deze plannen door deze regering.

Het bleken steeds mega illusies te zijn,‎ onvoldoende doordachte en doorberekende projecten met een grote mate van corruptie gevoeligheid! Ook het uitschakelen van het Surinaams Planbureau en andere bestaande instituten baart de VHP zorgen. Goede projecten die uiteindelijk mislukken verworden tot “ordinaire Njang Patu”. De VHP wenst realistische projecten op basis van de noden van het Surinaams volk. De VHP wil de focus op goede ideeën met een groot maatschappelijk draagvlak en minder op het geld.

De regering zou zo ver als mogelijk van deze projecten moeten afblijven en kiezen voor public private partnerschap in de uitvoering.

Wij zullen daarom meer dan op de van ons bekende wijze met argus ogen van begin tot eind volgen wat deze regering uitvoert, daar sturing aan te helpen geven en als waakhond op te treden daar waar nodig is, om te voorkomen dat‎ middelen oneigenlijk worden gebruikt, deze zonder schroom worden verkwanseld en zelfs zonder enig zicht verdampen!

Wij hebben de informatie tot ons genomen en zullen verslag doen aan ons hoofdbestuur en al onze partij organen en binnen de partij een brede discussie voeren om zo te komen tot degelijk onderbouwde standpunten zodat onze DNA – leden goed voorbereid zijn op het debat dat hoe dan ook moet volgen zodat de VHP toch wel een kundige bijdrage kan leveren aan eventueel uit te voeren projecten!

Echter hebben wij ook begrip voor de maatschappelijke en politieke groepen die niet zijn ingegaan op de uitnodiging, omdat de regering op geen enkele wijze in de afgelopen 6 jaren heeft bewezen dat zij rekening houdt met de positieve inbreng van andersdenkenden die aan hearings deelnemen”, aldus de VHP.(GFC)

Meer nieuws

Iran straft vier dieven met vingeramputatie

GFC NIEUWS- Vier vingers van vier veroordeelde dieven in Iran zullen binnenkort worden afgezaagd. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van…

22 crècheleidsters SBEC ontvangen diploma

GFC NIEUWS- De Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) heeft 22 studenten klaargestoomd tot volwaardige crècheleidsters. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

350 laaggeprijsde overheidswoningen in gevaar

GFC NIEUWS- Een woningbouwproject met als doel het opzetten van 350 laaggeprijsde huizen, verkeert in gevaar. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…