fbpx
Facebook Pagelike Widget

Verklaring Santigron Collectief over open brief aan de president

Het collectief Santigron heeft op 16 oktober een open brief betreffende de ondemocratische benoeming van Kakai Glen tot hoofdkapitein in Santigron laten publiceren.

Zonder navraag hebben sommige leden van de Nasi-lo, hun aanhangers en adviseurs aangenomen dat de heer Salomon Emanuels schrijver is van die openbrief en initiatiefnemer van die petitie.

Ter voorkoming van verwarring en dat Salomon Emanuels onterecht wordt beschuldigd of bedreigd, wensen wij van het Santigron Collectief publiek te verklaren dat wij de schrijvers zijn van de open brief en initiatiefnemers van die petitie.

De heer Salomon Emanuels is niet geconsulteerd bij het schrijven van voornoemde open brief en petitie. Het is het collectief, bestaande uit bewoners van Santigron in en buiten de dorpsgemeenschap, dat zijn misnoegen wenst te uiten over de vernederende wijze waarop deze benoemingszaak tot stand is gebracht.

Wij verzoeken de betrokken leden van de Nasi-lo en consorten dringend doch beleefd de naam van de heer Salomon Emanuels niet te relateren aan voornoemde open brief en petitie.

De heer Salomon Emanuels is voor de dorpsgemeenschap Santigron, gedurende een periode van langer dan 50 jaar, een respectabele burger wiens eer en goede naam niet op basis van insinuaties op lafhartige wijze mag worden beklad.

Ook vragen wij de betrokken leden van de Nasi-lo en hun aanhangers beleefd om de heilloze weg van beledigingen en bedreigingen te verlaten en het pad van dialoog te kiezen en middels een krutu de dorpsgemeenschap nader te informeren over genomen besluiten.

Santigron Collectief

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…