fbpx
Verklaring partijraad Baasa

De partijraad wenst in een verklaring duidelijkheid te verschaffen over de registratie van de politieke partij Baasa op vrijdag 20 maart 2015.

Hieronder de verklaring:

“Conform artikel 19 lid c heeft de partijraad afgelopen vrijdag gehandeld en Baasa ingeschreven bij het Centraal Hoofd Stembureau (CHS).

Dit is een der taken van de partijraad en niet van het partijbestuur. De inschrijving is getekend door 6 van de 10 partijraadsleden en derhalve rechtmatig.

Tevens willen wij aangeven dat artikel 19 lid b duidelijk aangeeft dat het aangaan van samenwerkingsverbanden de taak is van de partijraad. De meerderheid van de partijraad heeft aangegeven dat Baasa vooralsnog zelfstandig de verkiezing in gaat.

Het hoofdbestuur onder leiding van de voorzitter, de heer Priesierie, dient conform artikel 21 lid a de besluiten van de partijraad in acht te nemen”, aldus een verklaring van de partijraad onder voorzitterschap van Peter Amoida.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.