fbpx
Verkiezingsorganisatie grapt niet met veiligheid bij verkiezingen

Veiligheid is een belangrijk aandachtspunt voor de verkiezingsorganisatie. Dit benadrukt de Commissie Voorlichting Verkiezingen mei 2015.

“Onder deze veiligheid wordt verstaan alle maatregelen die er worden getroffen om de processen en activiteiten gericht naar de dag van de verkiezingen en erna te bewaken en te beschermen. Hiervoor worden het Korps Politie Suriname en het Korps Brandweer ook betrokken”, zegt Arun Hardien van de werkgroep Veiligheid.

Het KPS heeft intussen een verkiezingscommissie ingesteld die zicht richt op het veiligheidsvraagstuk van de verkiezingen. Toezicht en bewaking door de politie is onder andere belangrijk bij het drukken en aanleveren van de oproepingskaarten, transport van de drukker naar het Centraal Bureau voor Burgerzaken(CBB) en bij het uitprinten van de oproepingskaarten.

Ook bij het drukken, vouwen en stempelen van de stembiljetten en het vullen van de stemkits is de politie aanwezig. “Bij de afdeling Identiteit is er ook beveiliging vanwege de spanningsvelden die kunnen ontstaan tussen het personeel en het publiek en of tussen het publiek onderling bij een onverwachte toeloop”, vertelt Hardien.

Objecten

Bij het hoofdkantoor van Binnenlandse Zaken en het Centraal Bureau voor Burgerzaken is er door de werkgroep Veiligheid een quick scan verricht om na te gaan welke aanvullende voorzieningen getroffen moeten worden om de veiligheid te waarborgen.

Het aanbrengen van extra lichtpunten op het terrein en het verhogen van schuttingen waren enkele aanbevelingen die inmiddels zijn uitgevoerd. In- en uitgangen en de terreinen zullen bij gereguleerd intensiviteit van de verkiezingswerkzaamheden beperkt toegankelijk zijn.

Bezoekers en het regulier personeel zullen worden gevraagd om hun voertuig buiten te parkeren. Bij het betreden van deze terreinen en gebouwen is het dragen van een badge verplicht.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.