fbpx

Verkiezingen SVB lijken op politieke strijd

INGEZONDENDe verkiezingen van de SVB lijken een politieke strijd te gaan worden.

De lijst Krishnadath heeft naar verluidt Faizel Abdoelgafoer (NDP) zover gekregen dat hij de lijst Changoer (ondersteund door ploegen Ronnie Brunswijk) verlaat en nu op de lijst van Krishnadath staat (ondersteund door de VHP’ers Bidjai Mankoe, Waldo Gobardhan en Dayasankar Mathoera).

Eerder beschuldigde de lijst Krishnadath dat Changoer door politiek ondersteund werd. Ze vergaderde in het begin namelijk op het kabinet van de president.

Maar wat nu: VHP en NDP gaan samenwerken. Met Abdoelgafoer die ze zo bestreden hebben bij de afgelopen regeerperiode.

Abdoelgafoer is voorgedragen door Dilip Sardjoe, ook NDP’er. Maak de groep Krishnadath zich dan nu ook niet schuldig aan politieke inmenging?

Ze zijn naar Albina geweest en beloofd een stadion voor ze te bouwen. De voorzitter van de Albina Sportbond is Patrick van Genderen, kandidaat van de VHP in Marowijne bij de afgelopen verkiezingen.

Maar deze gasten zitten al meer dan 20 jaar (Mankoe, Waldo en Mathoera), waarom hebben ze nooit eerder een stadion gebouwd?

Onlangs zijn Mankoe, die op het kabinet van de president werkt, samen met raadadviseur Stan Dijksteel naar Coronie geweest om zich in te mengen met de bestuursoverdracht van de Coronie Sportbond.

Wat heeft de SVB te zoeken in interne aangelegenheden van de Coronie Sportbond. En waarom was Dijksteel, de tweede secretaris van de VHP mee. Politiek spelletje?

De groep Krishnadath wil een stadion van US$ 30 miljoen bouwen en de aasgieren van ondernemers verzamelen al zich rond de SVB. De ene wil dit aanleveren, de andere dat.

BEKIJK OOK
Regering neemt uitbraak rotavirus serieus

Er wordt door het huidig bestuur van de SVB ook een spelletje gespeeld met gelden van het Covid-19 Relief Funds van de Fifa.

Werk je mee, krijg je sneller en in grotere mater Fifa Covid-steun, ondersteun je het huidig bestuur niet, moet je genoegen nemen met veel minder of helemaal niets.

Bestuur Krishnadath kan een simpele website niet onderhouden, haar spelersadministratie niet digitaliseren, transfers gaan nog steeds met papierwerk oude stijl, maar ze willen een stadion van US$ 30 miljoen bouwen.

Ze kunnen niet eens een gym die volledig door Fifa gesponsord is, draaien. Er wordt alleen geïnvesteerd in dure infrastructurele projecten? Typisch een politiek systeem om zand te strooien in de ogen van de leden. En die leden nemen al genoegen met een dode mus.

De verkiezingen van de SVB worden officieel gehouden op 20 maart, eerder zei men 5 april. Waarom? Om de tegenstander minder tijd te geven op campagne? Nee. Er ligt iets meer erachter.

Ik vraag de leden van de SVB om nuchter te denken in het voordeel van het Surinaams voetbal. Ga je nu wel voor Abdoelgafoer stemmen, die je in de algemene vrije en geheime verkiezingen bestreden hebt?

Jayden Adipi
Voetbalfanaat

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Surinaamse politici moeten zich niet ergeren aan domme reacties op sociale media