fbpx

Verkiezingen grote uitdaging voor Pansa als dc Marowijne

GFC NIEUWS- Voor districtscommissaris Kenya Pansa van Marowijne, ressort Zuid-West Moengo, is de stembusgang vandaag een van haar grootste uitdagingen.
Het zijn namelijk de eerste verkiezingen sedert zij als burgermoeder de scepter zwaait in het gebied. “Het is me eerste keer en je wilt alles zo perfect mogelijk doen,” zegt de districtscommissaris. Ze erkent dat niet alles perfect kan, omdat waar er mensen werken er fouten worden gemaakt.
Ze meent echter dat er alles aan wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de mensen beschikken over de dingen zodat ze hun werk naar behoren kunnen doen. “Dat was een van mijn grootste uitdagingen,” zegt ze ook hierbij.
De burgermoeder geeft aan dat de dag op wat schoonheidsfoutjes na goed is begonnen. Alle stembureaus zijn gestart, waarvan enkele vanwege logistieke zaken iets later dan 07.00 uur. “Maar dat kan gebeuren,” aldus dc Pansa, die vermoedt dat zaken als enthousiasme, zenuwachtigheid of “omdat men over Marowijne hoort” een rol kunnen hebben gespeeld. Desondanks liep het geheel op gegeven moment vlot.
Voor wat betreft de COVID-19 situatie is de burgermoeder ingenomen dat er in het gebied zich tot nu toe geen positieve gevallen hebben voorgedaan. Er waren een paar verdachte cases, maar na testen bleken die negatief. “Ik hoop dat het zo blijft,” zegt de districtscommissaris.
Zijdens de politie zijn er ordehandhavers op de verschillende locaties, terwijl bestuursambtenaren de situatie helpen monitoren, vooral in het houden van de 1.5 m sociale afstand. De burgermoeder zegt dat er daarnaast nadrukkelijk een beroep is gedaan op burgerij om dit voorschrift in acht te nemen. “De mensen zijn uiteindelijk zelf verantwoordelijk,” meent ze.
Dc Pansa verwacht een eerlijke uitslag. Ze stelt de Surinaamse burger gerust dat het hoofdstembureau in Marowijne er alles aan heeft gedaan en nog doet zodat deze verkiezingen de geschiedenis ingaan als een van de beste ongeacht wat erom heen is gebeurd.

BEKIJK OOK
CARICOM- voorzitter vraagt aandacht voor situatie Haïti