fbpx

'Verkiezingen 25 mei zullen ongeldig worden verklaard'

INGEZONDEN-INGEZONDEN-INGEZONDEN- De uitslag van de Surinaamse parlementsverkiezingen van afgelopen 25 mei zullen ongeldig worden verklaard omdat er teveel onregelmatigheden zijn geconstateerd.

Dat is althans mijn prognose op basis van goede indicatoren.

Zo is evident dat relevante personen, diegenen die verantwoordelijk zijn voor het organiseren van de verkiezingen alsook het natraject, steeds vaker daarop zinspelen. Het volledig proces om nieuwe verkiezingen uit te schrijven zou dan helemaal opnieuw moeten worden doorlopen.

Dit kan uiteraard lange tijd in beslag nemen.

De vraag is of het ongeldig verklaren van de uitslag van de parlementsverkiezingen van afgelopen 25 mei gegrond zou zijn. Het antwoord daarop zou mogelijk ja kunnen zijn. Zowel de oppositie alsook de coalitie zijn het erover eens dat deze verkiezingen als de meest chaotische in de Surinaamse geschiedenis mogen worden gekwalificeerd.

BEKIJK OOK
Suriname ondersteunt doel wereldwijde nucleaire ontwapening

En chaotische situaties scheppen mogelijkheden voor frauduleuze handelingen, dus een valide reden om de uitslag niet bindend te verklaren.

Het is onbetwistbaar dat de huidige coalitie er erg veel baat bij kan hebben indien er nieuwe verkiezingen, bijvoorbeeld pas volgend jaar, worden uitgeschreven. Anderzijds zou mogelijk ook de oppositie er veel voordeel aan kunnen hebben.

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.