Verkiezing president en vicepresident 11 uur in DNA

De Nationale Assemblee(DNA) komt vandaag om 11.00 uur bijeen in een openbare vergadering voor de verkiezing van de president en de vicepresident. De NDP heeft Desi Bouterse en Ashwin Adhin voorgedragen als respectievelijk president- en vicepresidentskandidaat.

Er zijn geen tegenkandidaten voorgedragen door de oppositie. De coalitie heeft tenminste 34 stemmen nodig. Eerder hebben oppositionele partijen gezegd het verkiezingsproces niet te zullen stagneren in DNA.

Vandaag zal duidelijk zijn welke strategie de oppositie zal hanteren.

De Pertjajah Luhur(PL) van Paul Somohardjo heeft de twee leden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan op wie die de NDP kon rekenen voor twee extra zetels, maandagmiddag laten weten dat zij zijn teruggeroepen. Dat gebeurde kort na het vonnis van de kortgedingrechter.

De rechter besliste dat Sapoen en Chitan niet op het juiste moment zijn teruggeroepen, omdat zij nog niet waren toegelaten tot het parlement. Somohardjo ‘corrigeerde’ die fout maandagmiddag door de leden nogmaals middels een brief duidelijk te maken dat zijn teruggeroepen.

Overige berichten