fbpx

Verkiezing OWMCP gaat in december door

GFC NIEUWS- De verkiezing van een nieuw bestuur bij het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijn Project (OWCMP) in Nickerie zal in december worden gehouden in plaats van november.

Hoewel het bestuur achter is op schema, blijft minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) erin geloven dat het zittend bestuur het werk wel aankan.

De bewindsman heeft bij een bezoek op 15 en 16 oktober aan Nickerie tijdens een ontmoeting met het bestuur aangehoord hoe het zover heeft kunnen komen dat de verkiezing haast niet meer haalbaar is in november. Hij was in gezelschap van zijn staf.

De delegatie van minister Dikan had ook een ontmoeting met districtscommissaris Nisha Kurban-Babu, zowel over de verkiezing als over reguliere beleidszaken.

De minister had bij zijn jongste bezoek van 31 juli tot en met 1 augustus jongstleden aan Nickerie een tijdpad uitgezet. Hij had daarbij het bestuur aangespoord om alles in het werk te stellen zodat de verkiezing al in de eerste helft van november mogelijk moest zijn.

Voorzitter Wirendra Adjay Kalloe bevestigt dat er een achterstand is opgelopen. Het bestuur raakte gaandeweg onder meer opgezadeld met problemen die werden aangedragen door vertegenwoordigers van de inliggende waterschappen.

Daarnaast zouden veel boeren de afgelopen weken zo druk zijn met de oogst van padi, dat er van vergaderen weinig terecht is gekomen.

BEKIJK OOK
VIDS vraagt voor de derde keer Wet Domeingrond aan te houden

De minister is er niet blij om, omdat het proces vertraging heeft opgelopen. Hoewel hij kon opbrengen voor de welwillendheid van het bestuur om de opgezadelde zaken op te pakken, had minister Dikan liever dat zij zich meer had geconcentreerd op de verkiezing.

“Maar, ik heb toch liever dat dit benoemd bestuur zich focust op de hoofdtaak, namelijk ervoor zorgen dat de verkiezing plaatsvindt. Het gekozen bestuur mag zich dan gaan richten op de reguliere zaken van de inliggende waterschappen,” aldus de bewindsman.

Twee cruciale documenten die enkele weken geleden ter goedkeuring moesten zijn aangeboden aan de minister en de dc waren pas deze week beschikbaar. Waar de minister eerst gepland had het proces naar de verkiezing maandelijks te monitoren, wil hij nu wekelijks een update krijgen over de verrichtingen van het bestuur.

Kalloe heeft de garantie gegeven dat hij alles in het werk zal stellen om de verkiezing dit jaar nog te houden: “We hebben ons woord gegeven, we zullen de daad bij het woord voegen”.