fbpx
Verkeersveiligheidsmaand: “Geef voorrang aan gezondheid en veiligheid”

GFC NIEUWS- “Geef voorrang aan gezondheid en veiligheid” is het thema van de negende Suriname 1515 Verkeersveiligheidsmaand.

De minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, heeft zaterdag in een televisieboodschap de Verkeersveiligheidsmaand 2020 aangekondigd.

Bij het bepalen van het thema en de wijze van aankondiging is zeker rekening gehouden met de Covid-19 pandemie. Vandaar dat er in het thema de gezondheid van de burger is meegenomen.

Normaliter was de aankondiging een activiteit met relevante actoren, maar in verband met de Covid-19-maatregelen, is deze keer gekozen voor een televisieboodschap. De verkeersveiligheidsmaand duurt van 15 augustus tot 15 september.

Het thema geeft aan dat gezondheid en veiligheid elkaar overlappen als ook de verantwoordelijkheid van het Ministerie van Justitie en Politie en het Ministerie van Volksgezondheid.

Voldoende afstand houden geldt ook in het verkeer en in de maatregelen om Covid-19 te bestrijden, speelt de afstand van 1.5 meter tot 2 meter tussen personen een belangrijke rol. Van de burger wordt gevraagd te stoppen met de gebruikelijke manier van dingen doen, om niet in “aanvaring” te komen met Covid.

Het aantal besmettingen tegen de achtergrond van de ernst van deze ziekte, maakt duidelijk hoe moeilijk het bereiken van het gewenste verkeersgedrag is. De sancties en de verkeersregels zijn er, maar de weggebruikers moeten bereid zijn de regels na te leven.

Zowel in het geval van de Covid-19-pandemie en het verkeer verwacht het Ministerie van Justitie en Politie dat de burgers zich veilig gedragen ten opzichte van anderen.

Op de totale samenleving wordt het beroep gedaan zich te houden aan de Covid-19-maatregelen en de verkeersregels om zodoende levens te redden.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…