Verkeerde inhaalmanoeuvre jaagt 20-jarige de dood in

De 20-jarige Shaquil Linga heeft zondagochtend het leven gelaten bij een verkeersongeval tussen een personenauto en een pick-up op de Martin Luther Kingweg.

De personenauto werd bestuurd door de 22-jarige Leandro S. In het voertuig waren drie mede-inzittenden: de 18-jarige Laila S., de 22-jarige Ivanie A. en de 20- jarige Shaquil Linga. De pick-up werd bestuurd door de 54-jarige Albert A.

Het voorlopig politioneel onderzoek wijst uit dat beide voertuigen vanuit de richting van Paranam kwamen, gaande in de richting van de Latourweg. Leandro reed achter Albert.

Op een gegeven moment maakte Leandro een inhaalmanoeuvre en week vermoedelijk te vroeg naar Links met als gevolg de aanrijding.

Leandro verloor de controle over de besturing van zijn voertuig, dat over de kop sloeg en terecht kwam in de goot met het noodlottig gevolg voor Shaquil.

De mede-inzittenden Laila en Ivanie werden per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

Leandro is als veroorzaker van de aanrijding aangemerkt. Albert is in het bezit van een rijbewijs. Onderzoek moet nog uitwijzen of Leandro over een rijbewijs beschikt. Hij heeft aangegeven over een rijbewijs te beschikken die waarschijnlijk in de goot terecht is gekomen. Er zal op de afdeling Rijbewijzen van de politie worden nagetrokken of Leandro in het bezit is van een rijbewijs.

Het ontzielde lichaam van Shaquil is voor obductie in beslag genomen door de politie.

Overige berichten