fbpx
Verkeer van kustvlakte naar binnenland wordt beperkt

GFC NIEUWS- Het goederen- en personenverkeer vanuit de kustvlakte naar het binnenland wordt wederom beperkt.

Op zondag 31 mei omstreeks 00.00 uur werd alles weer dichtgegooid. Dit besluit is deel van een aantal maatregelen die zijn genomen vanwege de influx van positieve COVID-29 gevallen vanuit het oosten van Suriname. Majoor Gwendolyn Babel, onderdirecteur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) benadrukt dat er wederom sprake zal zijn van een segmentatie.

Ze brengt in herinnering dat president Desiré Bouterse in zijn toespraak enkele weken terug de maatregel had opgeheven waardoor er weer beweging mocht plaatsvinden vanuit de kustvlakte naar de districten of het binnenland.

Majoor Babel: “Dat gaat vanaf vandaag weer in, wat betekent dat essentieel verkeer alleen voorbij kan gaan.” Het gaat dan om medische diensten en veiligheidsdiensten, maar ook ondernemers die in het gebied activiteiten ontplooien zijn.

De ondernemers moeten een verzoek richten aan het COVID-19 Managementteam dat op het kabinet van de president gehuisvest is. De functionaris benadrukt dat men niet langs zal kunnen gaan met een ander briefje dan een getekend door het COVID-19 Managementteam.

Ze geeft aan dat ook alle andere posten verscherpte maatregelen zullen toepassen. Het doel is het besef van COVID-19 verder te verscherpen. “U zult als media veel meer klachten krijgen vanuit de burgerij,, maar dat komt omdat wij een andere strategie en andere maatregelen moeten toepassen om ervoor te zorgen dat wij de medische sector als zodanig kunnen ondersteunen zodat zij hun naar behoren kunnen doen en ten volle kunnen uitvoeren,” zo liet de DNV-functionaris alvast weten.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.