fbpx
Verkavelaars krijgen niet gelijk een verkavelingsvergunning

Ter bescherming van de burgerij heeft het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) vanaf 2012 besloten om na goedkeuring van een verkavelingsplan niet meteen een vergunning te verlenen, doch eerst een bereidverklaring te verstrekken aan de verkavelaar.

Dit zei minister Vijay Chotkhan in De Nationale Assemblee bij de behandeling van de begroting over het dienstjaar 2019.

In deze bereidverklaring zijn volgens de bewindsman de voorwaarden opgenomen, waaraan de verkavelaar moet voldoen, zoals het aanleggen van verharde wegen, een ontwatering systeem en de aanleg van nutsvoorziening met name water en elektra, om daarna in aanmerking te komen voor de vergunning.

Deze maatregel stelt het ministerie in de gelegenheid om controle te kunnen uitoefenen als er al dan niet wordt voldaan aan de voorwaarden. Pas na het overleggen van lab resultaten van de kwaliteit van de grond, de type bestrating en de opbouw hiervan en als voldaan is aan de voorwaarden, zoals eerdergenoemd, kan men in aanmerking komen voor een verkavelingsvergunning.

Voorheen was het naar zeggen van minister Chotkhan namelijk zo dat direct na het verstrekken van de verkavelingsvergunning, de kavels of grote delen daarvan werden verkocht, zonder te voldoen aan de verkavelingsvoorwaarden. Als gevolg hiervan kon dan zo een verkavelingsproject niet overgedragen worden aan het ministerie en bleef de burgerij met de gevolgen opgezadeld.

Thans is het zo dat gelet op situaties die zich hebben voorgedaan in het verleden, de notariële overdracht op naam van de kopers enkel kan geschieden, nadat de vergunning is verleend. In dit geval moeten kopers ook letten op hun zaak. Zij kunnen alvorens over te gaan tot enig koop zich voor advies wenden tot het ministerie, met name bij de Burger Informatie Unit of op de afdeling Planologische Dienst.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…