fbpx
Verhuurders misbruiken gevolgen coronapandemie: vragen nu seks in ruil voor huurgeld

GFC NIEUWS- Duizenden vrouwen wereldwijd zijn het slachtoffer geworden van verhuurders die seks vragen in ruil voor de maandelijkse huishuur.

Miljoenen mensen wereldwijd zijn direct of indirect zwaar getroffen door de coronapandemie en zitten thuis zonder werk als gevolg van maatregelen die overheden treffen om de verdere verspreiding van het virus in te dammen.

Maar gewetenloze verhuurders maken misbruik van de huidige situatie en proberen zo kwetsbare huurders die niet in staat zijn om hun huur te voldoen te exploiteren.

Immigratieadvocaat in de VS, Kevin Block, bevestigt in gesprek met CNN dat verhuurders ‘andere regelingen’ treffen met vrouwelijke huurders.

Khara Jabola-Carolus, uitvoerend director van de Hawaii Staatscommissie die handelt over de status van vrouwen, zegt dat seksueel misbruik een ernstig probleem is geworden en het leven van vrouwen extreem moeilijk maakt.

In februari behandelde de commissie ruim duizend gevallen van vrouwen die hun baan kwijt waren en slachtoffer werden van seksueel misbruik.

Niet alleen in de VS en Engeland blijkt dit een probleem te zijn. Een nationaal onderzoek in Schotland wijst uit dat ruim 220.000 vrouwen de afgelopen maanden is gevraagd om seks te hebben met hun verhuurder.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…