Verhuurders misbruiken gevolgen coronapandemie: vragen nu seks in ruil voor huurgeld

GFC NIEUWS- Duizenden vrouwen wereldwijd zijn het slachtoffer geworden van verhuurders die seks vragen in ruil voor de maandelijkse huishuur.
Miljoenen mensen wereldwijd zijn direct of indirect zwaar getroffen door de coronapandemie en zitten thuis zonder werk als gevolg van maatregelen die overheden treffen om de verdere verspreiding van het virus in te dammen.
Maar gewetenloze verhuurders maken misbruik van de huidige situatie en proberen zo kwetsbare huurders die niet in staat zijn om hun huur te voldoen te exploiteren.
Immigratieadvocaat in de VS, Kevin Block, bevestigt in gesprek met CNN dat verhuurders ‘andere regelingen’ treffen met vrouwelijke huurders.
Khara Jabola-Carolus, uitvoerend director van de Hawaii Staatscommissie die handelt over de status van vrouwen, zegt dat seksueel misbruik een ernstig probleem is geworden en het leven van vrouwen extreem moeilijk maakt.
In februari behandelde de commissie ruim duizend gevallen van vrouwen die hun baan kwijt waren en slachtoffer werden van seksueel misbruik.
Niet alleen in de VS en Engeland blijkt dit een probleem te zijn. Een nationaal onderzoek in Schotland wijst uit dat ruim 220.000 vrouwen de afgelopen maanden is gevraagd om seks te hebben met hun verhuurder.

Overige berichten