fbpx
Verhoogde spanningen in Irak — Amerikaanse ambassade wordt ontruimd, Duitsland haalt militairen weg

Redactie GFC Nieuws — Alle Amerikanen die niet dringend noodzakelijk in Irak moeten zijn, dienen het land terstond te verlaten. Dat liet de Amerikaanse ambassade in Bagdad woensdag weten. Ook het Duitse leger maakte bekend onmiddellijk te stoppen met het trainen van Iraakse troepen. De beslissingen werden genomen vanwege “verhoogde spanningen” in de regio.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zei eerder dat Amerikaanse locaties en troepen in Irak gevaar liepen vanwege Iraanse activiteiten.

Woensdagmorgen gaf de VS opdracht tot een gedeeltelijke evacuatie van zijn ambassade in Bagdad en een consulaat in Erbil.

Buitenlandse Zaken adviseerde Amerikaanse burgers uit de buurt te blijven van Amerikaanse regeringssites in Irak. Zij moesten het land “zo spoedig mogelijk” verlaten.

Washington stuurde enkele dagen terug het vliegdekschip USS Abraham Lincoln naar de Perzische Golf. Nationaal veiligheidsadviseur van het Witte Huis John Bolton zei dat dit bedoeld was om de ​​boodschap over te brengen aan Iran dat de VS voorbereid is op elke aanval op zijn belangen.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…