fbpx

Verhoogde kans op borstkanker bij vrouwen die hun haar verven en relaxen

GFC NIEUWS- Het is iets dat heel veel vrouwen doen, maar als jij je haar verft, loop je onbewust een verhoogde kans op het ontwikkelen van borstkanker.

Een nieuwe studie door onderzoekers van het Nationaal Instituut van Gezondheid in de Verenigde Staten (VS) heeft onthuld dat vrouwen die permanente haarverf en chemische haar relaxers gebruiken een hoger risico hebben op het ontwikkelen van de ziekte.

Tijdens de studie analyseerden de onderzoeken data van 46.709 vrouwen en ontdekten dat zij die een relaxer een jaar voor ze deelnamen aan de studie hadden gebruikt, 9% meer kans hadden op het ontwikkelen van borstkanker dan zij die dat niet hadden gedaan.

BEKIJK OOK
LVV-minister Sewdien installeert Raad van Overleg voor Zeevisserij

Bij het gebruik van chemische haar relaxers neemt het risico toe met 30%.

De onderzoekers zijn bezorgd, omdat vrouwen in de VS van Afrikaanse afkomst om de 5 tot 8 weken hun haar relaxen, waardoor het risico toeneemt met 60%, ten opzichte van 8% risico bij blanke vrouwen.

Hoewel de reden voor deze bevindingen onduidelijk is, hopen de onderzoekers dat er meer onderzoek gedaan zal worden over het verband tussen haarproducten en kanker.