fbpx

Verhoogde controles KPS en NL

Het Korps Politie Suriname(KPS) zal samen met het Nationaal Leger(NL) scherpere en verhoogde controles uitvoeren. Uit cijfers is gebleken dat de criminaliteit vooral in de laatste periode van het jaar een piek bereikt. De nieuwe aanpak zal tot begin volgend jaar in verschillende zones in Paramaribo merkbaar zijn, daarna volgt er een evaluatie.

Korpschef Antonio Chin geeft aan dat in de districten de reguliere aanpak voor deze periode van het jaar normaal voortgang vindt. In de nieuwe aanpak, waarbij de politie zal opereren vanuit hotspots zullen er afhankelijk van de omstandigheden verschillende acties worden uitgevoerd. Hiermee wil de politie het gevoel van veiligheid terug brengen in de gemeenschap.

BEKIJK OOK
Project Meet The Farmers van start gegaan

De politie zal vanuit de hotspots niet alleen controles uit te voeren en aan criminaliteitsbestrijding te doen, maar ook een zichtbaar aanspreekpunt zijn voor burgers in de verschillende gebieden.

Uit vorige strategieën is gebleken dat verscherping van controles nodig is, zegt minister Ferdinand Welzijn. Als organisatie is het van belang om steeds de methode aan te passen aan de hand van de tendensen die er zijn, omdat ook de omstandigheden steeds veranderen. Er vindt een interne reorganisatie plaats en alle middelen zullen worden ingezet om per diensttijd meer politie beschikbaar te hebben.(GFC)