fbpx

Verhoogde controle door politie Regio Paramaribo

De politie van Regio Paramaribo heeft op zaterdagavond vanwege de handhaving van de openbare orde, veiligheidscontroles gehouden in de verschillende ressorten in hun werkgebied.

In het ressort Latour zijn 3 mannen aangehouden voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Zij hadden drugs in hun bezit. Voor voorgeleiding en verder onderzoek zijn zij, samen met de drugs, overgedragen aan de politie van het bureau Latour.

Aan de Ringweg zijn 5 bromfietsen in beslag genomen, omdat de bestuurders geen bescheiden van deze motorrijtuigen konden overleggen. Verder waren deze bromfietsen niet verzekerd of gekeurd. In de avonduren gebruiken jeugdigen de Ringweg om illegale racewedstrijden te houden, wat zeer gevaarlijk is.

Nagegaan zal worden of de in beslag genomen bromfietsen van enig misdrijf afkomstig zijn. Als dat het geval is, zullen de bestuurders moeten instaan voor de strafrechtelijke gevolgen.

BEKIJK OOK
Commissie BAZO/BZV Nickerie stelt orde op zaken

Twee autobestuurders zijn ook betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Zij konden daarbij ook geen bescheiden van hun voertuigen overleggen. De auto’s zijn hangende het onderzoek in beslag genomen.

Ook voor wat deze autobestuurders betreft zal onderzocht worden van wie de auto’s zijn en of er geen misdrijf in het spel is.

Verder heeft de politie heel wat steek-, slag- en kapwapens bij verschillende personen aangetroffen en in beslag genomen.