fbpx
Facebook Pagelike Widget

Verhoogde aantal COVID-19 gevallen in oostgrens

GFC NIEUWS- De situatie aan de oostgrens van Suriname is alarmerend.

Kort na de meeting tussen de president en de politieke organisaties werd bekend dat er 12 positief geteste COVID-19 gevallen erbij zijn te Gran Santi. Dit dorp ligt in Frans-Guyana, vlak bij de oostgrens met Suriname en wel nabij Stoelmanseiland.

Omdat dit dorp zo dichtbij Suriname ligt, is het van belang om gezamenlijk na te gaan hoe wij omgaan met de toename van deze positieve gevallen. De nodige maatregelen zullen, gelet op de alarmerende situatie, dus niet uitblijven.

In dit kader voerde president Desiré Bouterse spoedoverleg met regeringsfunctionarissen, het traditioneel gezag, het COVID-19 Managementteam en medische actoren binnen dit gebied. Ook met de Franse autoriteiten zal er spoedig overleg zijn over maatregelen die genomen moeten worden binnen dit gebied.

Bij het pakket van maatregelen dat zal volgen, zal zeker de medische zorg voor dit gebied een belangrijk aspect zijn. De regering heeft ook speciale aandacht voor de veiligheid bij de grens. Zij is ervan overtuigd dat verscherpte maatregelen op dit vlak dringend vereist zijn.

Suriname heeft tot nu toe een goede aanpak gehad van COVID-19.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…