Verhoogde aantal COVID-19 gevallen in oostgrens

GFC NIEUWS- De situatie aan de oostgrens van Suriname is alarmerend.
Kort na de meeting tussen de president en de politieke organisaties werd bekend dat er 12 positief geteste COVID-19 gevallen erbij zijn te Gran Santi. Dit dorp ligt in Frans-Guyana, vlak bij de oostgrens met Suriname en wel nabij Stoelmanseiland.
Omdat dit dorp zo dichtbij Suriname ligt, is het van belang om gezamenlijk na te gaan hoe wij omgaan met de toename van deze positieve gevallen. De nodige maatregelen zullen, gelet op de alarmerende situatie, dus niet uitblijven.
In dit kader voerde president Desiré Bouterse spoedoverleg met regeringsfunctionarissen, het traditioneel gezag, het COVID-19 Managementteam en medische actoren binnen dit gebied. Ook met de Franse autoriteiten zal er spoedig overleg zijn over maatregelen die genomen moeten worden binnen dit gebied.
Bij het pakket van maatregelen dat zal volgen, zal zeker de medische zorg voor dit gebied een belangrijk aspect zijn. De regering heeft ook speciale aandacht voor de veiligheid bij de grens. Zij is ervan overtuigd dat verscherpte maatregelen op dit vlak dringend vereist zijn.
Suriname heeft tot nu toe een goede aanpak gehad van COVID-19.