Verhoging controle voedingshandel hoog op agenda LVV

De controle in de voedingshandel opvoeren en het produceren volgens internationale standaarden zijn twee doelen die het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) in samenwerking met nationale en buitenlandse partners wil realiseren ter bescherming van de gezondheid van de consument. Deze doelen moeten ook leiden tot het vergroten van de export voor ondernemers.

LVV-minister Soeresh Algoe zegt dat het noodzakelijk is dat Suriname zich richt op deze zaken, omdat het alleen op deze manier mogelijk is om de voedselproducent van de regio te worden. De minister sprak op de opening van de workshop van Codex met als thema ‘ Versterken van het functioneren van de nationale Codex-structuur in Suriname’.

Suriname is al 32 jaar lid van de Codex Alimentarius Commissie, een internationaal forum dat internationale normen voor voedselproducten ontwikkelt met als doel de internationale volksgezondheid te beschermen en de eerlijkheid van de handel in voedselproducten te bevorderen.

Algoe benadrukte dat niet alleen de productie moet worden opgevoerd, maar dat ook standaardisatie noodzakelijk is. De consument kijkt tegenwoordig anders naar het product. “Mensen eten met hun oog. Er wordt gelet op bijvoorbeeld de verpakking en ik zeg altijd; wie betaalt die bepaalt.(GFC)

Overige berichten