fbpx

Verhoging brandstofprijs en energie zware klap productiebedrijven

Voor de productiebedrijven is de verhoging van de brandstofprijs en de energietarieven een zware klap. Dit zegt Wilgo Bilkerdijk, voorzitter van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten(ASFA). Hoewel bekend was dat er een verhoging zou komen, is de 40% verrassend hoog.

“Het was een stille verwachting dat er een verhoging zou komen. In het FEP was er echter een ander voorstel gedaan. De 40% verhoging is verrassend hoog en een klap voor de productiesector”, haalt Bilkerdijk aan.

Hij is ervan overtuigd dat de samenleving zal moeten bijdragen, maar zo een hoge bijdrage had hij niet verwacht. Bilkerdijk zegt uit te kijken naar hoe de overheid de zwaksten binnen de samenleving zal compenseren. Hij verwacht dat de vakbeweging van zich zal laten horen, omdat de productiebedrijven de tarieven zullen doorberekenen.

Vooral de verhoging van energietarieven zal een groter effect hebben op de economie. De ASFA is niet blij met de verhoging en wil andere mogelijkheden met de regering bekijken. Er moet voor een ander model worden gekozen, vindt Bilkerijk.

Overige berichten