fbpx

Verhogen eiwitinname kan vrouwen helpen het risico op heupfracturen te verminderen

GFC NIEUWSREDACTIE- Het verhogen van de inname van eiwitten en het drinken van regelmatige kopjes thee of koffie is een manier waarop vrouwen hun risico op een heupfractuur kunnen verminderen, volgens nieuw onderzoek.

Voedingswetenschappers van de Universiteit van Leeds in het Verenigd Koninkrijk hebben ontdekt dat voor vrouwen een toename van 25 g per dag in eiwitten geassocieerd was met gemiddeld 14% vermindering van hun risico op heupfracturen. In een verrassende wending ontdekten ze ook dat elk extra kopje thee of koffie dat ze dronken verband hield met een vermindering van het risico met 4%.

In het tijdschrift Clinical Nutrition merkten de onderzoekers op dat de beschermende voordelen groter waren voor vrouwen met ondergewicht, met een toename van 25 g / dag in eiwitten die hun risico met 45% verminderden.

BEKIJK OOK
Nieuwe studie toont verhoogde kankersterfte bij mensen met diabetes type 2

Het eiwit kan in elke vorm komen: vlees, zuivel of eieren; en voor mensen met een plantaardig dieet, van bonen, noten of peulvruchten. Drie tot vier eieren zouden ongeveer 25 g eiwit leveren, net als een biefstuk of een stuk zalm. 100 g tofu zou ongeveer 17 g eiwit opleveren.

Iets meer dan 3% van de vrouwen in de studiegroep kreeg een heupfractuur.