fbpx

Verharding criminaliteit in Suriname baart zorgen

GFC NIEUWS- 29/11/20- De verharding van de criminaliteit in Suriname baart grote zorgen. Het lijkt erop dat criminelen in ons land de meedogenloze maffia werkmethoden uit het buitenland hebben overgenomen.

Dat personen binnen het illegale circuit ertoe over gaan om slachtoffers geboeid in vatten in het water te dumpen, zijn acties die vaker in het buitenland gebeuren. Dat dergelijke afrekenmethodes nu ook in Suriname worden toegepast, is erg zorgelijk, laat het Kritische Surinaamse  VrouwenCollectief (KSVC) aan GFC Nieuws weten.

Het VrouwenCollectief is van mening dat er veel meer geïnvesteerd moet worden in het professionaliseren van de opsporingstactieken van het Surinaamse rechercheapparaat om de strijd met de zware misdaad aan te gaan.

BEKIJK OOK
Amerikaanse militairen verzorgen training in humanitaire hulpverlening

“Onze rechercheafdelingen zouden veel meer ondersteuning en deskundigheid moeten krijgen om de misdaad in ons land enigszins onder controle te krijgen en meer strafbare zaken op te lossen. Het apparaat moet zo snel als mogelijk worden gemoderniseerd”, aldus het KSVC.

Foto credit Marcus Winkler.