Verharden Krappahoeklaan zal rijstsector ten goede komen

GFC NIEUWS- Het verharden van de Krappahoeklaan en de Radjastanweg in het district Nickerie zal de rijstsector ten goede komen.
Buurtbewoner Bhayen Debi zegt dat om het product af te voeren anno 2020 een verharde weg ongetwijfeld nodig is.
Hij rekent uit dat het geld dat momenteel wordt geïnvesteerd in het bestraten van de twee wegen, binnen enkele jaren terugverdiend zal zijn uit de rijstproductie.
Debi geeft te kennen dat het de eerste keer sedert 1997 is dat de Krappahoeklaan en de Radjastanweg worden aangepakt.
Toen was er 60cm opvulzand en 25cm schelpzand gelegd. “Maar nadien is het nooit meer aangepakt. Regeringen zijn gegaan en gekomen”, aldus buurtbewoner Debi, die de Krappahoeklaan beschrijft al seen groot productiegebied.
De twee wegen worden in opdracht van het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) bestraat door de aannemer Mohamed Ferjaad Sardha. Yamesh Angoelal, de coördinator van het ministerie in Nickerie, laat optekenen dat naast OWT&C de nutsbedrijven SWM, EBS en Telesur betrokken zijn. OWT&C is ook de directievoerder van het project.
Angoelal legt uit dat naast het verharden van het wegdek ook de bermen worden aangepakt en de kanalen opgeschoond. Het om ruim 4 kilometer weg. Momenteel is de aannemer bezig met de grondverbetering, waarbij de straten worden uitgegraven en opgevuld met een laag 60cm klinkzand.
Rinesh Mangaldeen, de trekker van het project Rehabilitatie Krappahoeklaan/Radjastanweg, benadrukt dat infrastructuur de basis is voor ontwikkeling van een land. Volgens hem zijn deze wegen net als elke andere weg in Suriname belangrijk.
Volgens Mangaldeen zijn er wat onvoorziene omstandigheden opgetreden. Zo heeft de kleine regentijd voor wat stagnatie gezorgd, echter betekent dit niet dat de oplevering niet binnen de vastgesteld tijd zal geschieden.