Verhaal over ‘rovende bootsman’ krijgt staartje

Behalve de opstand in Albina na de verdrinking van een bootsman circuleert een bericht op social media van mogelijk een kennis of familielid van de bootsman, die beweert dat het slachtoffer valselijk is beschuldigd.

Volgens een politiebericht viel de bootsman in de Marowijnerivier, nadat hij geprobeerd heeft een klant te beroven van zijn geld. De klant verzette zich, waarna de bootsman in de rivier viel en in de diepte verdween.

Hieronder een andere lezing van iemand die zegt de bootsman heel goed te kennen:
“Er werd overal gesproken over die rovende bootsman, Surinamers oordelen snel bij het horen. Dat van die Chinees klopt helemaal niet. Die Chinees had hem als vaste bootsman bij het oversteken na 8.00 uur. Die Chinees had er moeite om deze jonge man te betalen voor zijn diensten. Hij keerde zijn boot om terug te varen naar Frans-Guyana om die Chinees weer te af te zetten. Hij werd plotseling aangevallen door die Chinees, er is een pagai gebruikt om hem onder water te houden.

De politie heeft 1 grote fout gemaakt. Die Chinees komt aangifte doen voor een beroving op de Marowijne ivier en heeft zichzelf kunnen verdedigen met een pagai door die bootsman te slaan en is gevallen en verdween in de diepte.

1. die Chinees moest aangehouden worden voor onderzoek waarom hij zo laat moest varen want na 6uur mag dat niet.

2. Die Chinees komt aangifte met een boot die niet aan hem toebehoort en toch niet aangehouden voor onderzoek.

3. De politie is die Chinees gaan opsporen op zijn adres. Wat blijkt? Hij is spoorloos, zijn winkel is gesloten; dat wilt zeggen dat die Chinees weet wat hij gedaan heeft.

Er zit veel meer er achter. Hij kan niet iemand roven die hij vaak oversteekt en iedereen kent hem op Albina.” (GFC)