fbpx

Vergunningsvoorwaarden voor bushouders worden aangepast

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWTC) zal binnenkort de vergunningsvoorwaarden voor bushouders aanpassen. Dit in het kader van de ordening van het openbaar vervoer. Het niet hebben van een chauffeurskaart en een busvergunning betekent dat de bestuurder zich niet met het voertuig op de openbare weg mag begeven, zegt de directeur Transport en Communicatie van het ministerie, Joyce Blokland-Wijnstein.

“Wij gaan geen rekening meer houden met buschauffeurs die doen wat ze willen in Suriname. Overal is het ”law and order”, zegt ze resoluut.

De directeur zegt dat vanuit het ministerie de chauffeurs maanden geleden zijn opgeroepen om hun documenten in orde te maken In de periode mei-juli hebben zich maar 85 personen geregistreerd. Er is sindsdien een agressief beleid gevoerd waarbij nu meer dan 100 bestuurders zich hebben opgegeven.

OOK INTERESSANT
Twee Nederlanders op één dag aangehouden voor illegaal verblijf in Thailand

Het ministerie heeft intussen de chauffeurskaarten opgemaakt. Bij de komende inspectie werkzaamheden zullen sancties tegen degenen die de documenten niet bij zich hebben getroffen worden, waarschuwt Blokland-Wijnstein.

Eén daarvan is dat vergunningen ingetrokken zullen worden. Een ander probleem dat zich voordoet binnen het openbaar vervoer is dat vergunninghouders hun bus thuis houden terwijl de vergunning duidelijk aangeeft wanneer er gereden moet worden. Sommigen maken zich schuldig aan het verhandelen van de vergunning wat helemaal niet mag.

De directeur kondigde ook aan dat bushouders die per 1 december proberen hun vergunning te verkopen aan een andere partij, laatstgenoemde geen diensten zal verlenen omdat dit document terstond wordt ingetrokken.

ok op de overdracht van vergunningen zal er streng worden gelet, zegt Blokland-Wijnstein.(GFC)