fbpx
Vergadering College van Korpschefs vlot verlopen

GFC NIEUWS- De vergadering van het College van Korpschefs werd afgelopen maandagmiddag op het hoofdbureau van het Korps Politie Suriname gehouden.

De korpschefs Curaçao, Bonaire, Sint Estatius en Saba en Sint Maarten waren naar Suriname afgereisd om samen met de Surinaamse korpschef, Roberto Prade, te vergaderen.

Er zijn verschillende samenwerkingsgebieden belicht tijdens deze vergadering, zoals het hebben van een criminaliteit informatieforum om zodoende de grensoverschrijdende criminaliteit te helpen indammen.

De overige onderwerpen die tijdens de vergadering aan de orde kwamen, waren:

– De mogelijkheid dat medewerkers van het KPS aansluiting vinden bij trainingen op onder andere managementniveau. Deze trainingen worden door Nederlanders op Curaçao verzorgt.

– Het upgraden van het informatieforum van de inlichtingendiensten.

– Het belang van de wederzijdse inzet van de Digitale Recherche en de verdere aanpak van het fenomeen Mensenhandel.

De korpschefs hebben ook overleg gepleegd over het gezamenlijk exploiteren van de “The International Ballistic Information System (IBIS)”.

De IBIS is een forensische laboratorium. Het gezamenlijk exploiteren van dit laboratorium zal in financieel opzicht heel gunstig zijn voor de korpsen.

“De vergadering is als vruchtbaar ervaren door de eerder genoemde korpschefs”, zegt korpschef Prade, die aanhaalde dat de korpschefs bereid zijn om met elkaar samen te werken omdat zij gemeenschappelijke doelen hebben, zoals de bestrijding van de criminaliteit zowel nationaal als internationaal en het verder upgraden van hun medewerkers op management niveau.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.