fbpx

Verfraaide Ondrobon functioneel voor bussector

Het gedeelte van het busstation te Ondrobon, tussen de Fred Derby- en Zwartenhovenbrugstraat, wordt niet alleen verfraaid, maar ook functioneel ingericht voor de bussector.

Satish Mohan, onderdirecteur Natte Civiel Technische Werken bij het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie, zegt dat het middenblok is opgesplitst in drie blokken die specifiek worden ingericht voor bussen. De bedoeling is het richtig ordenen van de bussector in Suriname.

Ondrobon gaat dienen als één van de eerste pilots waar je goede en overdekte bus stopplaatsen hebt, met een overkapping. Deze overkapping zal zorgen voor beschutting van de passagiers tegen weer en wind.

De overkapping van het eerste blok is bijna af en er is reeds een toiletgroep afgebouwd en opengesteld. Deze toiletgroep mag tegen een vergoeding van SRD 1,-, ook in de avonduren gebruikt worden.

BEKIJK OOK
18-jarige steelt groot geldbedrag in vreemde valuta uit auto

De bedoeling was om het blok tussen de Waaldijk- en de Hofstraat ietwat eerder op te leveren, maar door een kleine vertraging in de afwerking is men ietwat laat op schema. De planning is om dit blok over twee weken af te ronden. Op dit emplacement komt ook een toilettengroep, zodat de passagiers niet ver hoeven te lopen om gebruik te maken van het toilet.

In de eindsituatie zal het busverkeer op het emplacement, zodanig geregeld zijn dat men precies weet in welk blok welke bus stopt. De aannemer is gevraagd de werkzaamheden vlot af te ronden, om het ongerief voor de samenleving zo spoedig mogelijk tot het verleden te laten behoren.