fbpx
Vereniging Plantage Hanover en Mawakabo vraagt OW-minister aandacht voor compensatiebelofte

GFC NIEUWS- Onder leiding van Melissa Inge, voorzitter van het plantagebestuur van de Vereniging Plantage Hanover en Mawakabo, brachten enkele leden een kennismakingsbezoek aan de nieuwe minister van Openbare Werken.

In het kader van het afronden van het naderingsproces met betrekking tot de gronden die zijn ingetrokken voor het aanleggen van de Nieuwe Highway in het district Para, hebben enkele bestuursleden gevraagd om een bezoek te brengen aan de nieuwe minister.

Tijdens het samenzijn werd ook een taxatierapport aangeboden, welke betrekking heeft op de bovengenoemde plantage. Conform de resolutie of anders intrekkingsbeschikking moesten beide partijen afzonderlijk een taxatierapport opmaken waarin de waardebepaling van de hoeveelheid aan ingetrokken grond is vastgesteld.

Vervolgens zal er een vergelijking gemaakt worden, om te komen tot de vaststelling van de compensatie voor plantage Hanover en Mawakabo, hetgeen eenmalig plaatsvindt.

Overeenkomstig de afspraken zijn er een 5-tal projecten toegezegd, zoals de aanpak van infrastructuur, het voorzien van nutsvoorzieningen en het bouwen van een gemeenschapshuis. Van deze projecten is er 1 in de afrondingsfase en zijn 3 in proces.

De vaststelling van de schadeloosstelling is vooralsnog uitgebleven. Met de indiening van dit taxatierapport hopen de leden dat dit eerder kan geschieden. De bestuursleden waren erg onder de indruk van de aandacht die de minister aan dit vraagstuk heeft geschonken. Vervolgens verwachten zij dat de minister bereid zal zijn samen te werken aan het afronden van dit proces.

De bewindsman heeft derhalve persoonlijk voorstellen aangedragen om binnen niet al te lange tijd met oplossingsmodellen te komen voor de huidige situatie. De bestuursleden stellen de aangename ontvangst zeer op prijs.

Meer nieuws

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.