fbpx
Verenigd Koninkrijk ondersteunt ook Suriname tijdens coronapandemie

GFC NIEUWS- Sinds de uitbraak van Covid-19 heeft het Verenigde Koninkrijk (UK) een leidende rol genomen om de pandemie te helpen bestrijden in de wereld.

Er is wereldwijd al bijna US$ 1 miljard aan ondersteuning gegeven aan niet alleen medische en sociaal economische hulp, maar ook ondersteuning om een vaccine tegen dit virus te vinden.

De laatste donatie van de Britse regering is een pakket van US$ 4 miljoen aan medische hulp aan het Caribisch gebied, waaronder ook Suriname. Daarbij horen medische verbruiksartikelen en middelen. Onlangs is er een lading met sanitaire middelen voor de Surinaamse gevangenissen gearriveerd in Suriname met de SLM.

De Britse ambassadeur voor Suriname, Greg Quinn, zegt dat zijn regering er alles aan doet om Covid-19 te helpen bestrijden. “We zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren middels het voorzien in sanitaire middelen voor de gevangenissen in Suriname om zo de verspreiding van het virus tegen te gaan. Samen kunnen we deze pandemie tegengaan.”

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…